Bu yazımızda Embedded Intelligence’ ın ne olduğundan ve kendi organizasyonumuzda bu özelliği nasıl kullanabileceğimizden bahsedicez.
Embedded Intelligence için Microsoft tarafından yapılan tanım şu şekilde:
Embedded Intelligence, Dynamics 365 ve Microsoft Exchange içerisinde zaten saklanan müşteri etkileşimleriyle ilgili geniş veri koleksiyonunu sürekli olarak analiz eden bir özellik paketidir. Bu analiz ile müşteriniz ile ilişkilerinizi daha iyi anlayabilir doğru adımlar atabilirsiniz.
Embedded Intelligence’ ın sunduğu özelliklere kısa bir değinelim :
- Relationship Assistant
- Email Engagement
- Auto Capture
1. Relationship Assistant
Bu özellik tüm verileri analiz edip bize yardımcı actioncardları oluşturur. Her action card iş ile ilgili bilgileri ve o iş ile ilgili yapılacak eylemi içerir. Relationship Assistant oluşturuğu kartları sizin iş dinamiğinize uygun olacak şekilde sıralar.
Faydaları:
- Öncelik sırasına göre action cardları listeler. Satış uzmanı gün içerisinde görev ve işleri değiştikçe kartlar yeniden sıralanır.
- Gelen emailleri tarar ve sistemde ayarlanan modellerle eşleşen sözcükleri/cümleler ayıklar.
Örnek:



2.Email Engagement
Bu özellik Email mesajlarınızı daha verimli kullanmanıza ve kişilerinizin onlarla nasıl etkileşime geçtiğini öğrenmemizi sağlar. Müşteriler tarafından açılan, yönlendirilen, cevaplanan ve gönderilen email aktivitelerini takip eder ve geri size raporlar.
Örnek:


3.Auto Capture
Bu özellik sistemdeki ilgili mesajları arar ve satış personeline bu mesajları gösterir.
Örnek:

Peki Embedded Intelligence’ın faydaları nelerdir?
Satış uzmanı Dynamics CRM için oturum açtığında ana ekranındaki relationship assistant satış uzmanının o günkü en önemli işlerini ve görevleri(opportunity, lead, activities) listeleyip satış uzmanının bu işlere odaklanmasını sağlıyor diyebiliriz. Aşağıdaki görsel de Relationship Assistant, Email Engagement ve Auto Capture’ı görebilirsiniz.

Embedded Intelligence konfigurasyonu nasıl yapılır?
İlk olarak Embedded Intelligence’ i organizasyonumuzda aktif etmeliyiz. Bunun için sağ üst köşedeki Settings>Advance Settings e tıklıyoruz.

Tıkladıkdan sonra yeni bir sekmede ayarlarımızı yapabileceğimiz bir sayfa açılacak. Buradan “Sales Insights” diyoruz.

Karşımıza gelen ekranda “I accept” diyoruz.

Artık organizasyonumuz için Embedded Intelligence’ ı aktif etmiş olduk. Şimdi yapılandırmalara bakalım.
1. Relationship Assistant yapılandırması
Yukarıdaki adımları takip edip “Embedded Intelligence” ı aktif ettiyseniz gene aynı adımları takip ederek Settings>Advance Settings>Sales Insight kısmına geliyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Buradan “Assistant” kısmındaki “Configure” seçeneğini seçiyoruz.

Karşımıza gelen sayfada “Introducing the new assistant” diye bir başlık ve preview features’ ı enable etmemizi isteyen bir uyarı gelebilir. Şimdilik bu uyarıyı gözardı edeceğiz. Bu uyarı aslında kullandığımız “Assistant” özelliğinin güncellendiğini ve özelliklerin şuanda Preview aşamasında olduğunu ifade ediyor. Preview sürümünü daha sonra inceleyeceğiz. Sayfayı aşağıya kaydırıyoruz ve ayarlarımızı yapacağımız kısma geliyoruz.

Listede gördüğünüz üzre Assistant için tanımlanmış birçok seçenek ve yanlarında bu seçeneğin aktif olup olmadığı yazmakta. Bu seçeneklerden herhangi birine tıkladığımız zaman o seçeneğin “Assistant” içerisinde nasıl gözükeceğini görebiliyoruz.

Bu şekilde “Assistant” özelliğini istediğimiz gibi özelleştirebiliriz. Örneğin yolladığımız e-posta müşteri tarafından açıldığında Assistant tarafından bildirim almak istiyorsak “Email Opened” seçeneğini aktif edebiliriz. Asistant ile kullanılabilen seçenekler aşağıdaki gibi:
Base custom activity due Today
Close data coming soon
Competitor mentioned
Customer Question
Email Opened
Email Reminder
Email due Today
Fax due Today
File Requested
Issue Detected
Letter due Today
Meeting Requested
Meeting Today (Exchange)
Missed Email
Missed closed date
Near by Customers
New lead up sell Opportunity
No Activity with Account
No Activity with Case
No Activity with Contact
No Activity with Lead
No Activity with Opportunity
Opportunity at Rist (phrase detection)
Opportunity at Rist (sentiment based)
Phone call due Today
Recent Meeting
Recent Meeting (Exchange)
Relevant NEWS
Service appointment due Today
2. Email Engagement yapılandırması
Settings>Advance Settings e tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekrandan “Sales Insights” a giriyoruz.

Karşımıza gelen ekrandaki “Email Engagement” kısmında farkettiyseniz “Need Permissions to use this feature ” yazmakta. Hemen yanındaki “Grant Permission” a tıklıyoruz.

Gereken izinleri onaylamamız için bizi yeni bir sayfaya yönlendirecek. Kabul et diyoruz.

Email Engagement için gerekli izinlerin verildiğini ifade eden bir başka sayfaya yönlendirileceğiz.

Açılan bu sayfayı kapatabiliriz. Artık Email Engagement için gereken tüm yetkileri verdik. Tekrar Settings>Advance Settings>Sales Insights sayfasına döndüğümüzde “Need Permission” uyarısının gittiğini ama Email Engagement özelliğinin hala aktiflememiş olduğunu görebiliriz. Bunun için hemen “Enabled” seçeneği ile aktif hale getiriyoruz.


Son olarak yapmamız gereken bir ayar daha var. Bunun için Settings> Advance Settings> Document Management’ a gidiyoruz.

Açılan sayfadan Document Management Settings diyoruz ve Document Management’ ı email valığı için aktif ediyoruz. Artık e-posta yollarken aşağıdaki resimdeki gibi sağ tarafda “Email Engagement” seçeneğini görebiliriz.

3.Auto Capture yapılandırması
Auto Capture için yukarıda yaptıklarımızdan başka bir yapılandırmaya ihtiyacımız yok. Settings> Advance Settings> Sales Insights’ a baktığımızda Auto Capture özelliğinin aktif olduğunu görebiliriz.

Not: Görüntülerin bazıları Microsoftun sitesinden alınmıştır
Yararlanılan Kaynaklar:
https://docs.microsoft.com/tr-tr/learn/modules/leverage-embedded-intelligence-dynamics-365-sales/
Konuyla ilgili güzel bir video : https://www.youtube.com/watch?v=KTwqTXgU1l4